Hızlı Randevu
Menisküs yırtıkları sıklıkla bulunduğu yere göre eklem hattında hassasiyet, dizde kilitlenme, aktivite sonrası artan ağrı ve dizde şişlik şeklinde şikayetler oluşturabilir.
Kalça Sıkışma Sendromu (Femoroasetabuler sıkışma (FAS) veya femoroasetabuler impingement) mekanik bir kalça hastalığıdır ve kalça eklemini oluşturan yapılar (femur başı ve asetabulum) arasında teması artıran sebeplerden kaynaklanır.
Hastalar ortopedi polikliniğe sıklıkla her iki diz eklemi çevresinde yoğunlaşan ağrı, dizlerde aynı anda ya da farklı zamanlarda oluşan şişme, bacaklarda eğilme şikayeti ile başvururlar.
Bu hastalığı tanımlayabilmek için öncelikle omuz anatomisini bilmek gerekir. Omuz kuşağı üst kol kemiği, köprücük kemiği ve kürek kemiklerinin eklemleşmesinden oluşur.
Kalça eklemi vücudun çok yük taşıyan eklemlerinden biridir. Eklemi oluşturan iki kemik yapı (femur başı ve asetabulum) mevcuttur ve bu kemiklerin eklemi oluşturan uçlarında 4-5 mm kalınlığında kıkırdak yapı bulunur.
Omuz eklemi vücudumuzun en sık çıkık olan eklemidir. Bunun en önemli sebebi omuz eklemimin hareket miktarının diğer eklemlere oranla fazla olmasından kaynaklıdır.
Omuz kuşağı üst kol kemiği, köprücük kemiği ve kürek kemiklerinin eklemleşmesinden meydana gelir. Bu eklemleşme alanında kolun bazı hareketlerini yerine getirmesini sağlayan “rotator manşet kasları” denilen 4 adet kas bulunmaktadır.
Kemik uzatma ameliyatları konjenital (doğuştan) ya da kazanılmış kemik kısalığı olan hastalarda uygulanmaktadır.
Ayağın en sık görülen deformitelerinden biri olmasına rağmen çoğu zaman ihmal edilen ve zamanla diğer parmakların deformitesine de yol açan ağrılı bir ayak deformite hastalığıdır.
Kemik tümörleri , kemik hücrelerinin kontrolsüz olarak bölünmesi be büyümesi ile meydana gelmektedir, bu bölünme sonrasında ekstremitede şişlik ve kitle olarak karşımıza çıkar, yuymuşak doku tümörlerinden farklı olarak kemik tümölerinde ilk klinik sıklıkla ekstremite ağrısıdır.